Artisterna verkar förstå de med äntligen…

Läser en artikel i DN, där de nämner att Petter bland flera artiser som bytt åsikt om Spotify. Imorgon måndag kommer troligtvis Apple släppa sin streamingkanal med namnet iCloud (Domänen köpt av ett svenska bolag för många miljoner (28 miljoner troligen), de fick byta namn till CloudMe istället).

På Computer Swedens hemsida kan man läsa följande:

Enligt vissa branchexperter ska Icloud konkurrera med lagringstjänster från Amazon och Google och låta kunder kan strömma musik från sina Itunes-samlingar över internet till sina Iphone, Ipad, Ipod Touch och Macar 

Andra anlaytiker, exempelvis Ezra Gottheil på Technology Business Research, tror på en annan väg. Den innebär att Apple skulle utnyttja sina avtal med musikbolagen för att lansera en fulljädrad ny musikabonnemangstjänst, liknande Spotify.

Imorgon får vi troligtvis veta vad som döljer sig där.

Sen är ju Google Music på gång om man får tro tidningarna, Amazon Cloud Drive är ju Amazons tjänst där man skall kunna ladda upp sina låtar och ha dem fullt åtkomliga från datorer/telefoner osv. Det gick toppen att registrera sig på Amazon och ladda upp låtar, men sen är det stopp. Du kan inte lyssna på låtarna ifrån Sverige. SUNKIGT med andra ord.

Det man kan läsa sig till/se på youtube om Google Music så är det snarlikt hur Spotify fungerar idag. MEN du måste ladda upp musiken själv och sedan kan du streama dina låtar hur du vill. Men som sagt, du måste ju köpa dem först.

Hur iCloud fungerar är fortfarande oklart, men misstänker på att det kommer vara liknande Google Music & Amazon Cloud Drive tror ju inte pengakåta apple kommer ha någon streaming av musik du inte betalat för. Men vad vet jag? De kanske överraskar. Annars är ju Spotify fortfarande det enda alternativet.

Roligt är ju att artisterna börjar inse att de faktiskt kan tjäna pengar på streamingtjänster, jag tror de tjänsterna kommer vara de stora vinnarna. Hoppas fler artister vågar lägga upp sin musik på Spotify och jag ser gärna att det blir någon bra konkurrent till Spotify. Just nu är ju de enda som är riktigt bra.

 

Här är en drös länkar med mera information:

Artikeln i DN: http://www.dn.se/ekonomi/svenska-artister-byter-asikt-om-spotify

CS: http://computersweden.idg.se/2.2683/1.388943/apple-tar-kontroll-over-icloud-domanen

Artikel på IDG: http://www.idg.se/2.1085/1.388981/apple-overens-med-skivbolagen-om-icloud

En till artikel på IDG: http://www.idg.se/2.1085/1.388962/allt-vi-tror-oss-veta-om-icloud

En till artikel om iCloud: http://www.idg.se/2.1085/1.386703/apple-och-emi-overens-om-itunes-i-molnet

Google Music på idg: http://www.idg.se/2.1085/1.385062/fragor-och-svar-allt-du-undrar-om-google-music

En till om Google Music: http://www.idg.se/2.1085/1.384976/google-lanserar-musiktjanst

Ännu en: http://www.idg.se/2.1085/1.385070/sa-fungerar-musiktjansten-google-music

Dela med dig av det här:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Buzz
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Digg
  • email
  • Print


Välkommen! thumbnail image