Rock: Sämsta året på 50år i England

Rock'n roll e dödDå har jag fått det bekräftat, Thåström har rätt Rock’n roll e död!

Jag har ju sagt att det vart dåligt med bra rock i år. Det har det varit bevisligen. Inte på 50 år har det varit så dåligt med ROCK på listorna (i alla fall i England). Läs mer på länken nedan på NME’s hemsida.

Den bäst säljande rocklåten under året är Journey med “Don’t stop believin’“. Den låten är från 1981… dvs 29 år gammal. Det säger en hel del om hur kasst året har varit. Inte för att jag tycker illa om Journey, jag diggade dem skarpt. I BÖRJAN AV 80-talet!!!

Av årets 100 bästa säljande låtar var TRE klassade som rocklåtar. Journey var alltså en av dem! Om vi räknar album istället för låtar gick det aningens bättre. Hela 27 av de 100 bäst säljande albumen var klassade som rock.

Så kom igen nu alla ROCKERS där ute! Sätt fart, låt 2011 vara ert år! HEJA!

Länk: NME Rock singles market share falls to 50-year low in UK chart

Dela med dig av det här:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Buzz
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Digg
  • email
  • Print


Välkommen! thumbnail image