NME Breakthrough

NME BreakthroughEngelska NME listade i onsdags upp 5 band du måste höra den här veckan (se länk längre ned). Spännande tänkte jag,  lite nya band är aldrig fel. Men bara för att vara lite busig sökte jag efter banden på Spotify.

Först ut var bandet Beat the radar med låten Miracles som faktiskt släpptes på plattan “To the city from the sea” redan i förra året och finns att lyssna på Spotify. Låter riktigt bra, lite skönt brittiska och ganska svåra att placera i någon genre. Lite rockigt, men inte direkt ett rockband. Lyssna och döm själva.

Gruppen The Cabin fever hittar man inte på Spotify i skrivande stund. Men jag skulle gärna göra det. Låter som en konstig korsning mellan Beck, The Streets och jag vet inte vad. Men helt klart spännande att se vad det kommer bli av den här gruppen som blandar lite hej vilt!

Moon Visionaries däremot låter mer traditionella men lite gammalmodiga med hammondorgel och lite hawaitrummor med lite funk i. Hehe, ja lyssna  på låten Mr. Hollywood också som finns på MNE’s sida.

Ice black birds finns också på Spotify dock inte låten ’22:22′ som nämns i artikeln. Men här är ett band helt klart influerat av 60 och 70-talsmusik. Kanske lite för mycket för min smak dock.

Loose Talk Costs Lives, gruppen som heter som en gammal Bee Gees låt, fast de låter inte direkt som Bee Gees. Lite synd kanske, då skulle de varit mer intressanta att lyssna på. Men känns också influerade från 60 och 70tal, men ganska tråkiga 😉

NME: NME Breakthrough 5 tracks you have to hear this week

Spotify: Beat the radar – To the city from the sea

Spotify: Ice black birds

Dela med dig av det här:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Buzz
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Digg
  • email
  • Print


Välkommen! thumbnail image